Home

Nieuws 178 x bekeken

Planten moeten prof in leven houden

Cornwall - Een Britse professor gaat vrijwillig 48 uur doorbrengen in een luchtdichte kamer. Hij vertrouwt erop dat planten in de kamer hem voldoende zuurstof geven om te overleven.

Iain Stewart, geoloog aan de universiteit van Plymouth, wordt opgesloten in een kamer van 12 vierkante meter, met een laptop en een hangmat. Speciale lampen moeten de planten aansporen om voldoende zuurstof af te geven.

,,Een fascinerende uitdaging om te zien of planten echt iemand in leven kunnen houden'', zei Stewart donderdag. ,,Zo'n experiment is nog nooit gedaan met een mens.''

Rond 1770 heeft wetenschapper Joseph Priestly wel een dergelijk experiment gedaan met een muis. De stunt met de Britse prof vindt 16 en 17 september plaats in het Eden Project, een milieu-attractriepark in Cornwall in het zuidwesten van Engeland. Controleurs zullen steeds meten of er voldoende zuurstof is in de kamer. De professor wordt aangesloten op allerlei sensoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.