Home

Nieuws 236 x bekeken

PT betaalt heffing groep bollentelers terug

Zoetermeer – Het Productschap Tuinbouw (PT) zal aan 27 zelftelende bollenbroeiers de teeltheffing terugbetalen over de jaren 2005 tot en met 2008. Dat is het gevolg van een uitspraak van het College van beroep voor het bedrijfsleven. Het gaat om een bedrag van in totaal 60.000 euro.

Het PT was de laatste jaren verwikkeld in veel beroepszaken tegen het heffingsbeleid, maar werd tot dusverre vrijwel altijd in het gelijk gesteld. In die zin is dit een bijzondere uitspraak, erkent een PT-woordvoerder. ”Het college stelde vast dat de omschrijving van zelfbroeier in deze verordening niet duidelijk genoeg omschreven was. Dat hebben we in een latere verordening aangepast”, aldus de woordvoerder.

De uitspraak heeft geen gevolgen voor bedrijven in andere tuinbouwsectoren.

Of registreer je om te kunnen reageren.