Home

Nieuws 185 x bekeken

Overijsselse landbouw kan leven met stop op projecten

Zwolle - De Overijsselse land- en tuinbouw is niet blij met het voornemen van het provinciebestuur om een aantal landinrichtingsprojecten stop te zetten.

Aan de andere kant stemt het LTO Noord Overijssel wel tevreden dat er op een aantal plaatsen een rem komt op de natuurontwikkeling. Dat zegt vice-voorzitter Wim Brus van LTO Noord in de provincie Overijssel. "Er vallen nogal wat landinrichtings- en ruilverkavelingsprojecten weg. Daar hebben we gemengde gevoelens over”, zegt Brus. Hij noemt met name het landinrichtingsproject Olst-Wesepe, waar de landbouw een groot belang bij had. Dat project is door de provincie geheel geschrapt.

Volgens Brus zijn er nog wel mogelijkheden om via andere wegen te komen tot kavelruil. Hij dringt er bij de provincie op aan om verworven gronden te verkopen, zodat die weer ter beschikking komen van de landbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.