Home

Nieuws 255 x bekeken 1 reactie

Onderbroekloze dag tegen castratie biggen

Brussel - Mannen mogen "ze laten hangen''.

De Belgische dierenrechtenorganisatie GAIA heeft alle mannen opgeroepen vrijdag geen onderbroek aan te trekken in het kader van de Laat ze hangen-actie. Het doel is "solidariteit te tonen met de 5 miljoen biggen die jaarlijks onverdoofd en nodeloos gecastreerd worden'', zo is te lezen op de website van de organisatie.

De actie is gericht op mannen "omdat zij zich als ervaringsexpert het beste kunnen inbeelden welke pijn biggen ervaren bij onverdoofde castratie'', aldus GAIA. Vrouwen kunnen de actie steunen door het ondergoed van hun vriend of man te verstoppen, zo raadt de organisatie aan.

De dierenorganisatie geeft de mannen ook tips. Zo is het aan te raden geen broek met rits te dragen "om ongelukken te voorkomen'', noch een laaghangende broek aan te trekken. Hoeveel mannen precies meedoen aan de actie is onbekend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Misschien dat de belangenbehartigers en Politice en agribedrijfsleven bazen meedoen want die hebben ook geen ballen in de broek!Schots rokje aan en hopla in Pollonaise lopen net als de meeste varkensboeren!Het spaarvarken boven de boer plaatsen.Krijg je geen rangorde gevechten.

Of registreer je om te kunnen reageren.