Home

Nieuws 263 x bekeken

Natuurboer en Groothedde verder met Oud-Hollandse rundvleesketen

Vaassen - De Stichting Natuurboer en vleesverwerker Groothedde uit Vaassen gaan door met de uitbouw van een vleesveeketen met Oud-Hollandse runderrassen.

Beide partners hebben een tweetal goed verlopen pilots achter de rug. Daarbij is vlees verkocht via twee Plus-supermarkten in Overijssel. Groothedde en de Stichting Natuurboer willen de samenwerking nu verder uitbouwen en opschalen. Ze hebben ontdekt dat veel consumenten meer willen weten over de herkomst van vlees en dat er een goede belangstelling is voor het vlees van Oud-Hollandse runderrassen. Groothedde ziet onder meer een goede belangstelling vanuit de foodservice- en retailmarkt.

Bij de Stichting Natuurboer is momenteel nog maar een klein aantal rundveehouders aangesloten. Om aan de verwachte extra vraag te kunnen voldoen, zoekt de Stichting nieuwe leden. Het moeten biologische veehouders zijn, maar ze hoeven niet per se één bepaald soort Oud-Hollands rundveeras te houden.

Het initiatief van de Stichting Natuurboer en Groothedde is niet het eerste dat probeert rundvlees van Oud-Hollandse rassen beter te vermarkten. In Brabant is met hulp van de ZLTO een keten opgezet die zich richt op speciaal de Brandrode runderen. Ook kruidenier Foodservice brengt in samenwerking met Flevolandse boeren blaarkopvlees aan de man.

Of registreer je om te kunnen reageren.