Home

Nieuws 173 x bekeken

NMA wil komende maanden uitspraak paprikakartel

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) wil nog dit jaar tot een uitspraak komen in het onderzoek naar een paprikakartel. Daarmee zou de NMA een traject van 2,5 jaar afsluiten, waar normaal een traject van 20 maanden staat voor kartelonderzoek.

In de zomer van 2009 viel de NMA een aantal telersverenigingen binnen. In juli dit jaar stelde de NMA dat de juridische dienst de zienswijzen van de sector afweegt tegen het onderzoeksrapport. Uiteindelijk neemt de raad van bestuur van de NMA een eindoordeel over de zaak en mogelijke sancties. De woordvoerder kon nog niet zeggen of zo’n besluit al is geagendeerd bij de raad van bestuur en of het traject van weging van de zienswijzen van de sector is afgerond.

Het is niet uitgesloten dat de Ehec-crisis in de sector invloed zal hebben op de uitspraak. Een boete kan worden gematigd wanneer de boete een faillissement tot gevolg heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.