Home

Nieuws 164 x bekeken

Ministerie maakt gegevens VWA-controle residuen bekend

Den Haag – Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) gaat de controlegegevens van de Voedsel en Waren Autoriteit VWA naar resten van gewasbeschermingsmiddelen op groente en fruit openbaar maken. Aanleiding van de openbaarmaking is een verzoek op grond van de Wet Openbaarheid Bestuur.

De controlegegevens gaan over het jaar 2010. Naast de mate van residu wordt ook de bedrijfsnaam, bedrijfslocatie, nummer van de partij en de aangetroffen stof bekendgemaakt.
De gegevens zelf worden op zijn vroegst over vier weken bekendgemaakt. Tot die tijd kunnen belanghebbenden nog bezwaar maken tegen het besluit om de gegevens openbaar te maken. De rechter zal dan beoordelen of het bezwaar gegrond is.

Of registreer je om te kunnen reageren.