Home

Nieuws 226 x bekeken

Melkproductie Zweden blijft hardnekkig dalen

Stockholm – De melkproductie in Zweden loopt nog steeds terug. Dat constateert sectororganisatie Svensk Mjölk.

De productie ligt ver onder het quotumplafond. Uitgaande van de jongste gegevens (gebaseerd op juli) wordt nog geen 80 procent van de ruimte benut. In juli werd nogmaals 0,5 procent minder gemolken dan juli vorig jaar.

Ook in de voorafgaande maanden van dit jaar dook de productie onder het niveau van 2010. Eén van de consequenties is een te krap aanbod aan boter van binnenlandse herkomst. ”Normaal ontstaat zo’n tekort pas tegen het eind van het jaar, maar nu al in september, omdat we steeds minder melk krijgen,” zegt zakelijk leider Lennart Andersson van de zuivelfederatie.

Volgens hem is de constant slinkende melkplas zorgwekkend. ”We hebben meer melkveehouders nodig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.