Home

Nieuws 511 x bekeken

Meisje genezen na MRSA-infectie via paard

Utrecht - Een 16-jarig Nederlands meisje is onlangs genezen nadat zij een antibiotica resistente stafylokokken (MRSA) infectie had opgelopen van een paard.

Dit is pas het derde geval van paard-naar-mens overdragen van een MRSA-infectie die ooit is geregistreerd. De andere twee gevallen vonden plaats in Canada.

Hoewel het zeer zeldzaam is, komen dit soort overdragingen van een MRSA-infectie wel voor, aldus Engeline van Duijkeren van de faculteit voor diergeneeskunde aan de universiteit van Utrecht. “Paarden kunnen dragers zijn van MRSA, en dit paard heeft MRSA bij zich gedragen zonder klinische symptomen van de ziekte te laten zien,” aldus van Duijkeren.

Waarschijnlijk heeft het veulen de bacterie opgelopen in de kliniek, waar het werd behandeld voor een wondinfectie. Hoewel er geen weefsel uit de infectie werd getest op MRSA, komt een MRSA- infectie regelmatig voor bij paarden. Het is niet ongewoon dat mensen de bacterie tijdelijk met zich meedragen na contact met een MRSA positief paard. Het is echter wel heel zeldzaam dat mensen ook symptomen van de ziekte door een infectie vertonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.