Home

Nieuws 287 x bekeken 6 reacties

Megastallen Nee: rapport-Alders is gemiste kans

Leudal – Het rapport-Alders over de maatschappelijke dialoog over megastallen is een grote gemiste kans. Dat concludeert Truus Cornelissen, die namens het burgerinitiatief Megastallen Nee aan de dialoog deelnam.

Een van de belangrijke kritiekpunten van Cornelissen is dat de dialoog is mislukt, omdat het merendeel van de Nederlanders nooit geweten heeft dat de dialoog gaande is.

Daarnaast is het rapport volgens Cornelissen heel sterk in de richting van de voorstanders van de vee-industrie opgeschoven. Het rapport maakt onvoldoende de problemen in de veehouderij duidelijk, vindt Cornelissen. Van haar had het rapport best de titel ”Zo kan het niet langer met de veehouderij” mogen luiden.

De Nijmeegse hoogleraar Roos Vonk laat in een bijlage bij het rapport weten dat Alders’ dialoog zowel inhoudelijk als procedureel tekort schiet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Megastallen Nee. Voor de boer zal uiteindelijk de uitkomst zijn
  BOEREN OF MEGAFABRIEKEN.

 • no-profile-image

  Schiet Roos Vonk zelf niet tekort?

 • no-profile-image

  Schiet Roos Vonk zelf niet tekort?

 • no-profile-image

  ´De Nijmeegse hoogleraar Roos Vonk laat weten´
  alsof dat wat uit maakt wat die bedriegster ervan vindt, het zal me een rotzorg zijn !

  Zents Ruurlo

 • no-profile-image

  Ik denk dat Truus gelijk heeft. Ik heb ook het gevoel dat het rapport naar een vooropgestelde mening/standpunt is geschreven. Ik mis ( veel ) te veel de meningen van onze Nederlandse burgers ofwel consumenten in het rapport.. Die meningen zouden zelfs niet relevant zijn omdat ze inhoudelijk er niets van snappen lees ik ??????

 • no-profile-image

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.