Home

Nieuws 175 x bekeken

'Meerderheid negatief over miljoenennota'

Den Haag - Meer dan de helft, 56 procent, van de Nederlanders is negatief over de miljoenennota, slechts 12 procent is positief. Dat valt op te maken uit een peiling van Maurice de Hond.

De PvdA is deze week in de peilingen 2 zetels gedaald en dat heeft te maken met de gebeurtenissen met het pensioenakkoord, denkt De Hond. SP, D66 en ChristenUnie stegen deze week 1 zetel. VVD en CDA verloren ieder een zetel, de PVV veroverde er een bij. Dat laatste zou te maken hebben met Griekenland en de euro.

Het percentage Nederlanders dat vindt dat Griekenland verder niet gesteund moet worden, is in 4 maanden met 7 procent gestegen 63 procent. De overgrote meerderheid, namelijk 82 procent, denkt dat Nederland naar het aan Griekenland geleende geld kan fluiten.

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.