Home

Nieuws 207 x bekeken

'Meer houtkap mogelijk maken'

Houten – Nederland kan veel meer geld verdienen aan houtkap dan nu het geval is.

Particuliere boseigenaren en de houtindustrie pleiten in een brief aan staatssecretaris Henk Bleker (Economische Zaken) voor een nieuw bos- en natuurbeleid.

Volgens de briefschrijvers, verenigd in de Vereniging Inlands Hout (AVIH) en de Federatie Particulier Grondbezit, bestaat er in Nederland een taboe op het bewust produceren en kappen van bomen. Zij vinden dat het natuurbeleid op dit vlak is doorgeschoten.

Momenteel ligt de houtproductie in ons land op een kleine miljoen kubieke meter, lichtte voorzitter Kees Boon van de AVIH toe. Zeker met de huidige financiële tegenwind zou er gekeken moeten worden hoe dit aantal kan worden opgeschroefd.

Of registreer je om te kunnen reageren.