Home

Nieuws 493 x bekeken 1 reactie

Lilium Signum grote winnaar op BolleNoord

’t Zand - De laatste jaren ziet de jury van de Vaste Keurings Commissie (VKC) op tentoonstellingen en wedstrijden het aanbod van de lelie broeiers toenemen. Niet alleen het aanbod ook de kwaliteit neemt per jaar toe. Zeker als wordt gekeken naar de moeilijkheid om kwalitatief hoogwaardige lelie inzendingen in te zenden die van buiten komen.

Dit was woensdag in elk geval aan de orde op de show in BolleNoord in ’t Zand. Ook de veredelaars lieten zich niet onbetuigd en pakten geweldig uit met hun inzendingen zowel bij de lelies als bij de Zantedeschia. “Een zeer interessante show aantrekkelijk voor vakman en consument,”aldus Gerard de Wagt van de VKC.

Door de broeierij werden bijna 30 inzendingen ter keuring aangeboden. Dolf de Wit & Zn VOF had met ‘Manissa’ en ‘Parasol’ twee sterke ijzers in het vuur. Johan Aardenburg & Zn uit Heemskerk deed dat hetzelfde met lelie ‘Hip Hop’ en eveneens met ‘Signum’. Deze laatste, opstaande Oriental had een geweldige knoppresentatie, mooi open bloemen, die zeer helder van kleur waren.

Aardenburg veroverde de beker met 9.40 punten. In de groep Aziaten en LA Hybride was het de geweldige kwaliteit van ‘Eremo’ van Jurgen de Graaff die werd bekroond met 9.44 punten en de beker. Bij de Zantedeschia als snijbloem keek de jury onder andere naar gelijke bloemgrootte, uniforme bloemvorm en bloemkleur.

De Kapiteyn Group behaalde met Z. ‘Captain Safari’ een eerste prijs. Deze donker oranje/gele cultivar was opvallend vanwege de grote bloemen, de mooi gesloten bloemvorm en de sterke perfecte lange steel. De inzending kreeg de beker met 9.65 punten. Bij de Zantedeschia op pot tenslotte was het de firma Sande BV die met de Z. ‘Red Alert’ de winnende inzending op zijn naam schreef. Deze oranje/rode Zantedschia viel op door de grote bloemen, de juiste pot-plantverhouding en het fraai gespikkelde blad wat een mooi gevulde plant opleverde. De inzending kreeg de beker met 9.65 punten.

Arie in t Veld

Eén reactie

  • no-profile-image

    ..

Of registreer je om te kunnen reageren.