Home

Nieuws 304 x bekeken

LTO gepikeerd over dierenwelzijns-poll

's-Gravenhage - LTO Noord in Zuid-Holland is gepikeerd over een internetpeiling van de provincie, waarin burgers hun opvatting kunnen geven over dierenwelzijn.In Nieuwe Oogst beklaagt secretaris Peter van Arkel van LTO Noord Zuid-Holland zich erover dat van de zeven stellingen die provincie poneert, er maar een is die in de visie van de landbouworganisatie past. Dat is de stelling dat je niet bang moet zijn om te jagen om zo soorten in evenwicht te houden.

De internetpeiling begint met de stelling dat er geen megastallen meer bijkomen. De peiling is bedoeld als opwarmertje voor een symposium dat de provincie op 3 oktober houdt over dierenwelzijn. De provincie wil in overleg met andere provincies, natuurbeheerders en maatschappelijke organisaties bekijken welke nieuwe mogelijkheden er zijn om dierenleed te voorkomen. Daarbij moeten volgens de provincie ook de belangen van de agrarische bedrijvigheid worden meegewogen.

Of registreer je om te kunnen reageren.