Home

Nieuws 170 x bekeken

Kamer: ganzen voorlopig niet vergassen

Den Haag - Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) nog eens goed kijkt naar manieren waarop wilde ganzen kunnen worden gedood. Tot 1 januari 2012 wil de Kamer in elk geval niet dat er ganzen worden vergast.

Bleker wil ook CO2-gas kunnen gebruiken om groepen ganzen te kunnen bedwelmen en doden. Hij vindt dat effciënter dan het schieten met hagel dat nu gebeurt. De Kamer steunde dinsdag echter het voorstel van de Partij voor de Dieren (PvdD) om het verbod op het vergassen van ganzen tot nader order te handhaven. Vanwege het dierenwelzijn vinden PvdD, SP, PvdA, PVV, CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie een zorgvuldige afweging nodig van de verschillende manieren waarop dieren kunnen worden gedood.

PvdA, GroenLinks en D66 geven aan dat ze een diervriendelijke oplossing wensen voor de ganzenoverlast. Ze willen dat het kabinet voor het einde van het jaar een diervriendelijk alternatief zoekt om de overlast van de grote groepen ganzen voor boeren, luchtvaart en natuur te beperken.

Of registreer je om te kunnen reageren.