Home

Nieuws 165 x bekeken

Imtech voortaan koninklijk

Gouda – De technische dienstverlener Imtech gaat voortaan door het leven als Royal Imtech. Het bedrijf kreeg het predicaat ’Koninklijk’ woensdag uitgereikt door jan Franssen, commissaris van de Koningin in Zuid-Holland.

Vorig jaar vierde Imtech het 150-jarige bestaan. ”Uiteraard zijn we trots op het feit dat we ons ’Royal Imtech’ mogen noemen. Het vormt de bekroning van 150 jaar ondernemerschap en vooral van de enorme groei van activiteiten die we de laatste 20 jaar hebben meegemaakt”, aldus topman René van der Bruggen. Om in aanmerking te komen voor het predicaat ’koninklijk’ moet een onderneming minimaal 100 jaar oud zijn, wat aard, omvang en betrouwbaarheid betreft aanzien hebben en op zijn gebied in Nederland een eerste of een zeer vooraanstaande plaats innemen.

Imtech schaart zich nu in een illuster rijtje namen, waaronder Koninklijke Ahold, Koninklijke Ahrend, Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB, Koninklijke Boskalis Westminster en Royal Dutch Shell.

In 1806 werd het predicaat voor het eerst verleend door koning Lodewijk Napoleon aan de toenmalige Staatsdrukkerij en aan de Nederlandse Marine.

Of registreer je om te kunnen reageren.