Home

Nieuws 658 x bekeken

Hoger prijsniveau voor nerts op Deense veiling

Kopenhagen - Nertsbontveilingbedrijf Kopenhagen Fur heeft in het afgelopen jaar 2010/2011 het prijsniveau van Deense nerts ten opzichte van het voorafgaande jaar met € 8,70 zien stijgen naar € 53,80 per stuk.

Dat deelt het bedrijf mee na de afsluiting van de septembersessie. Dat is tevens de laatste van de vijf in het afgelopen jaar gehouden sessies. Volgens Kopenhagen Fur ligt het prijsniveau van op de veiling verhandelde nerts uit andere landen circa 20 procent lager.

In totaal verhandelde het bedrijf, internationaal marktleider, een kleine 20 miljoen stuks nertsbont, wat een omzet opleverde van krap 1,1 miljard euro tegen ruim 950 miljoen euro in 2009/10.

Chinese en Russische inkopers waren nogmaals de drijvende krachten achter het verder opgelopen prijsniveau. Kopenhagen Fur begint in december aan 2011/2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.