Home

Nieuws 331 x bekeken

Grotere rol private sector in ontwikkelingssamenwerking

Den Haag – Het kabinet gaat de inzet voor landbouw, agribusiness en voedselzekerheid in ontwikkelingssamenwerking aanpassen.

Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer. De nadruk komt, meer dan voorheen, op economische zelfredzaamheid te liggen. Dit wordt gestimuleerd via ontwikkeling van de private sector, op inzet van Nederlandse kennis en kunde en op de stimulerende rol die Nederlandse bedrijven en ondernemers kunnen spelen binnen de agro- en foodsector in ontwikkelinglanden.

Bleker benadrukt dat er hiermee slechts sprake is van een nuanceverschil in het beleid, maar dat het beleid verder niet gewijzigd wordt. Nederland blijft inzetten op de vijf sporen productiviteitsverbetering, duurzame ketenontwikkeling, verbeterde markttoegang, ontwikkelen van de omgeving voor agrarische productie en voedselzekerheid

Of registreer je om te kunnen reageren.