Home

Nieuws 219 x bekeken

Gouden innovatiemedailles Agritecnica voor vindingen van Fendt en Krone

Hannover - De gouden medailles voor noviteiten op de komende Agritechnica in Hannover gaan naar de mechanisatiefabrikanten Fendt en Bernard Krone voor resp. een elektronische dissel en een nonstop rondbalenpers- en wikkelcombinatie.

De elektronische dissel van Fendt maakt het volgens de jury van de tweejaarlijkse landtechniekbeurs voor de eerste keer mogelijk dat een bestuurdersloze trekker op het veld een voorrrijdende trekker kan volgen. De twee trekkers communiceren via radio en worden gestuurd door een GPS, zo heet het in het rapport. Met de pers-wikkelcombinatie (‘Ultima’ genoemd door de fabrikant) van Krone hoeft het arbeidsproces niet meer te worden onderbroken om de balen te binden en af te laden. Persen, binden, wikkelen en afladen kan met het systeem nonstop en bovendien volautomatisch. Voordeel is dat de machine meer presteert met minder energieinzet en arbeidskosten. De Agritechnica 2011 vindt plaats van 13 tot en met 19 november met 2600 standhouders uit 48 landen. In totaal zijn 300 noviteiten aangemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.