Home

Nieuws 388 x bekeken

Fruitmasters wijzigt structuur

Geldermalsen – Fruitmasters wijzigt de inspraakstructuur voor telers. Het stelsel van werkgroepen per ras werkt niet goed. Telers vinden verder dat de nieuwe afdeling Telers sterker op moet komen voor belangen van de telers.

Fruitmasters komt tot een simpeler indeling met productgroepen appel, peer en nieuwe rassen. Het instellen van werkgroepen per ras is pas kort geleden tot stand gebracht. De productgroepen voeren via een klankbordgroep overleg met de nieuwe afdeling Telers over vermarkting en productgerelateerde onderwerpen.

Het stelsel met zoveel productgroepen leidde tot te veel overleg. Fruitmasters Telers, het andere nieuwe onderdeel, stelt nog niet veel voor zegt een teler. Kees de Kat werd voor deze afdeling aangenomen, maar is sinds enige tijd ook algemeen directeur. ”Hij wil beide functies blijven vervullen, maar dat leidt tot twee petten.”

Een andere teler denkt ook dat het sterker is een onafhankelijk verantwoordelijke aan te stellen, omdat de algemeen directeur ook verantwoordelijk is voor de commerciële afdeling (Fruitmasters Holland).

Een deel van de telers wil een ruimer inzicht in de commerciële prestaties van de commerciële afdeling van Fruitmasters. Dat kan ingevuld worden via de bestaande voorzitters van de overgebleven werkgroepen, denkt een teler.

Fruitmasters bevestigt de wijziging in de structuur, maar kon gisteren niet reageren op de kritiek op de afdeling Telers. Of veel telers gekozen hebben voor de vrijwillige poolafzet wil Fruitmasters niet zeggen. ”Daar zal niet veel in veranderen”, verwacht een teler.

Of registreer je om te kunnen reageren.