Home

Nieuws 250 x bekeken

Franse boerenbond wil beter pensioen

Parijs – De Franse boerenbond FNSEA is een petitie gestart om de pensioenen in de landbouw te verhogen. Volgens de bond krijgt de helft van de gepensioneerde boeren die hun hele leven op de boerderij hebben gewerkt minder dan 680 euro per maand.

"Het moet afgelopen zijn dat veel gepensioneerde boeren onder de armoedegrens leven", aldus de bond. De FNSEA wil dat het pensioen in de toekomst niet wordt berekend over alle gewerkte jaren maar alleen over de 25 financieel gesproken beste jaren gedurende die periode, een systeem dat ook voor andere beroepen geldt.

Vorig jaar al heeft minister Le Maire van landbouw aangekondigd dat de regering bereid is die mogelijkheid te bestuderen maar daar is sindsdien niets meer van vernomen. De bond zal de petitie te zijner tijd gaan aanbieden aan de kandidaten voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.