Home

Nieuws 207 x bekeken

FloraHolland brengt verschil locaties bij klok terug

Naaldwijk – FloraHolland gaat de veilklokken op exportlocaties Naaldwijk, Aalsmeer en Rijnsburg centraliseren. Daarmee voert de sierteeltveiling een verder samengaan door tussen de afzonderlijke locaties.

De handelsorganisatie VGB is niet verrast. ”We zien het als tussenstap naar één klok voor rozen of tulp. Dan is het synchroniseren van de klok een logische stap.” Volgens directeur Robert Roodenburg biedt de wijziging potentiële voordelen voor efficiëntie en transparantie. Zo verwacht de VGB dat ook de verschillen in kwaliteitskeur worden teruggebracht. De veiling gaat immers ook de logistieke en faciliterende dienstverlening centraliseren.

De nieuwe organisatie leidt tot een betere samenwerking met ketenpartners en tot meer effectiviteit in het bedrijf, stelt FloraHOlland. Deze voorgenomen organisatieaanpassing is ter advisering voorgelegd aan de Centrale Ondernemingsraad. Het is niet duidelijk wat het betekent voor de werkgelegenheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.