Home

Nieuws 188 x bekeken

FNV: geldt Bossche verbond ook voor personeel vleessector

Rotterdam – Vakbond FNV Bondgenoten vraagt zich af of het vrijdag getekende Verbond van Den Bosch ook geldt voor de werknemers in de vleessectoren.

Bestuurder John Klijn: ”Het is natuurlijk een mooi initiatief, maar het betekent vooral een verbetering voor de dieren en de consument. Het zou pas echt duurzaam zijn, als ook de arbeidsomstandigheden – en voorwaarden van de werknemers er op vooruit gaan. Want op dat gebied is de sector nog voor verbetering vatbaar.”

Volgens Klijn is in de sector de verhouding tussen vast werk en onzeker werk helemaal zoek: ”De cao is niet slecht, maar wordt vaak ontdoken op het gebied van betalingen en werktijden. Daardoor is de sector totaal niet interessant meer voor Nederlandse werknemers en zoeken werkgevers hun heil in Oost-Europese arbeiders. Dat is jammer en erg op de korte termijn gedacht. Verre van duurzaam dus.”

Of registreer je om te kunnen reageren.