Home

Nieuws 189 x bekeken

FNV Bouw stemt in met pensioenakkoord

Woerden - De bondsraad van FNV Bouw heeft zaterdag ingestemd met het pensioenakkoord.

Daarmee is een meerderheid binnen de vakcentrale voor de afspraken met de werkgevers en de regering over de toekomst van de oudedagsvoorziening. Als maandag de vakcentrale instemt, is de laatste horde van het akkoord genomen.

,,We hadden de sleutel in handen'', aldus voorzitter John Kerstens, ,,maar we hadden die liever niet gehad''. Kerstens probeerde de bonden binnen de FNV op één lijn te krijgen, maar dat is niet gelukt.

Afgelopen week deed minister Henk Kamp (Sociale Zaken) nog toezeggingen voor een vroegpensioen voor lagere inkomens en mensen met zware beroepen om de FNV over de streep te trekken.

FNV Bondgenoten en Abvakabo blijven tegen het akkoord, maar die hebben samen net geen meerderheid binnen de federatieraad van de FNV.

FNV-voorzitter Agnes Jongerius: ,,Maandag nemen we in de federatieraad met de voorzitters van de 19 aangesloten bonden de beslissing. Het is mooi dat ook de bondsraad van FNV Bouw nu met de extra toezeggingen die we de afgelopen week hebben binnengesleept, positief oordeelt over het pensioenakkoord.''

Of registreer je om te kunnen reageren.