Home

Nieuws 163 x bekeken

Europese beurzen opnieuw hard omlaag

Amsterdam – De Europese beurzen zijn vanochtend opnieuw hard omlaag gegaan, waarmee de negatieve stemming van vrijdag werd voortgezet.

De toenemende bezorgdheid over een mogelijke Griekse wanbetaling en het uitblijven van maatregelen om de schuldencrisis op te lossen zetten de aandelenmarkten onder druk.

De AEX-index in Amsterdam dook vlak na opening procent 2,5 omlaag tot 269,34 punten. De MidKap-index verloor 2,1 procent tot 455,85 punten. In Parijs, Frankfurt en Londen zakten de beurzen tot 3,4 procent.

De financiële fondsen ING en Aegon werden opnieuw van de hand gedaan en behoorden met verliezen van bijna 7 en ruim 5 procent tot de grootste dalers in de AEX. In de MidKap zakte bank en verzekeraar SNS Reaal 6 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.