Home

Nieuws 195 x bekeken

Ehec leidt tot onderzoek veiligheid compostering

Wageningen – De Ehec-crisis heeft geleid tot extra onderzoek naar veiligheid van compost.

Tijdens de crisis werden honderden tonnen groenten vernietigd door meerdere composteringsbedrijven. Dat leidde tot extra onderzoek door ondermeer Wageningen Universiteit.

E.coli blijkt nagenoeg vernietigd te worden in het composteringsproces waar hoge temperaturen ontstaan. De partijen groenten bleken niet besmet, maar uit proeven met besmette groente blijkt dat het proces zorgt voor afdoende doding van de micro-organismen. Uit de voorlopige resultaten zou ook blijken dat de compost relatief veilig ingezet kan worden bij teelten en nauwelijks gevaar oplevert voor besmetting via de compost.

Of registreer je om te kunnen reageren.