Home

Nieuws 269 x bekeken

’Duurzame, mooie, dier- en milieuvriendelijke stal kan’

Den Haag – Het is mogelijk om varkensstallen te bouwen die duurzaam en diervriendelijk zijn en goed in het landschap passen, terwijl ze niet duurder zijn dan traditionele stallen. Dat concluderen de organisatoren van de ontwerpwedstrijd voor duurzame stallen.

De Rijksadviseur voor het Landschap en de provincies Noord-Holland, Utrecht, Overijssel, Gelderland en Noord-Brabant organiseerden de wedstrijd, waarbij vijf varkenshouders een nieuwe stal hebben ontworpen. De varkenshouders werden hierbij ondersteund door een architect en een technisch adviseur.

Voorwaarde voor het nieuwe ontwerp was een hoge ambitie voor dierenwelzijn en milieu, waarbij ook zorg is besteed aan het uiterlijk en de landschappelijke inpasbaarheid van de stal. Het winnende ontwerp wordt donderdag bekend gemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.