Home

Nieuws 174 x bekeken

Duitsland heeft inzage Nederlands mestexportsysteem

Den Haag – Duitse autoriteiten hebben inzicht in het Nederlandse registratiesysteem voor mestexport.

Op die manier kunnen eventuele overtredingen van Nederlandse mestexporteurs op Duits grondgebied worden aangepakt. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in reactie op kamervragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.

“Begin dit jaar is het nieuwe systeem Client export mest ingevoerd voor de registratie van mestexporten. Met de deelstaten Noordrijn Westfalen en Nedersaksen zijn inmiddels afspraken gemaakt over het uitwisselen van gegevens van grensoverschrijdende mesttransporten”, aldus Bleker. Hij legt uit dat buitenlandse overheden daardoor effectiever kunnen optreden tegen eventuele illegale activiteiten.

Bleker ontkent dat er sprake zou zijn van dumping van Nederlandse mest in Duitsland. "Recente berichten uit Duitse media wijzen erop dat er in de Duitse landbouw nog steeds ruim vraag is naar Nederlandse mest."

Of registreer je om te kunnen reageren.