Home

Nieuws 212 x bekeken

Duitse agribusiness staat voor 9 procent van bruto nationaal inkomen

Berlijn - De agribusiness in Duitsland draagt voor bijna 9 procent bij aan het bruto nationaal inkomen (BNI) van de Bondsrepubliek.

Het aandeel in de totale werkgelegenheid van deze economische cluster is nog groter, namelijk 12 procent. Daarmee is de betekenis van de landbouw en daarmee verbonden sectoren, zoals de voedingsindustrie en –handel, aanzienlijk omvangrijker dan kan worden opgemaakt uit de statistieken van de overheid. Hierin wordt het aandeel dat de agrarische sector bijdraagt aan het BNI geraamd op slechts 1 procent.

Een en ander staat in een in opdracht van het Deutsche Bauernverband (DBV) uitgevoerde studie van de Westfaalse economische en technische universiteit Fachhochschule Südwestfalen met de titel Cluster Agribusiness – ein starkes Stück der deutschen Volksiwirtschaft. Het aandeel van 9 procent komt neer op een bruto productiewaarde van 390 miljard euro. De boerenfederatie wil het rapport gebruiken bij de discussie met de politiek over het Europese landbouwbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.