Home

Nieuws 201 x bekeken

Duits Edeka onderzoekt welzijnskwestie bij Wiesenhof

Hamburg – Het Duitse supermarktconcern Edeka onderzoekt of de beschuldigingen tegen pluimveeverwerker Wiesenhof in het vorige week door de ARD uitgezonden documentaire Das System Wiesenhof op waarheid berusten.

”Wij nemen de in de kritische ARD-bijdrage van 31 augustus naar voren gebrachte verwijten aan de firma Wiesenhof zeer serieus”, zegt directiewoordvoerster Andrea Eberle tegen het Duitse handelsblad Lebensmittel Praxis.

Eberle stelt dat Edeka tevens in gesprek is met Wiesenhof over de zaak. Of een en ander tot nadelige gevolgen voor de relatie van de verwerker met Edeka leidt is echter in dit stadium nog niet te zeggen. Wel onderstreept Eberle dat ’Edeka er juist in het vlees- en vleeswarenassortiment onafgebroken intensief op let, of aan de hoogste kwaliteits- en dierenwelzijnsstandaards wordt voldaan.”

Edeka is met rond de 12.000 winkels en een omzet van een kleine 44 miljard euro een van de grootste supermarktketens in de Bondsrepubliek.

De bewuste ARD-uitzending verwijt Wiesenhof aan de hand van met verborgen camera’s opgenomen beelden dat er in het productieproces veelvuldig sprake is van opzettelijke dierenmishandeling. De beelden zijn afkomstig van de militante dierenrechtenorganisatie Peta. Topman Peter Wesjohann van Wiesenhof-moederconcern PHW-Gruppe werpt als verweer tegen dat sprake is van incidentele excessen, die verre van kenmerkend zijn voor het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.