Home

Nieuws 209 x bekeken 6 reacties

Donner haalt uit naar Thieme

Den Haag - Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) noemt de beschuldigingen van Marianne Thieme (PvdD) aan het adres van de provincie Noord-Brabant 'bedenkelijk' en 'kwalijk'.

Dat bleek woensdag tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. Het overleg was aangevraagd door Thieme naar aanleiding van een uitzending van Zembla. Daaruit zou blijken dat Brabantse lokale en regionale bestuurders rondom de vaststelling van reconstructieplannen in 2005 en afgifte van vergunningen niet integer hebben gehandeld.

Volgens Donner is daar echter een enkel bewijs voor. “U bent het niet eens met de uitkomsten van een proces en komt dan met weinig gefundeerde verwijzingen naar bestuurlijke integriteit”, zei hij. “Dat vind ik bedenkelijk en het past de Kamer ook niet. Onder het mom van een bijdrage aan integriteit, ondergraaft u die juist.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Juist gisteravond 13 september , was het een hoorzitting i.v.m. een WOB verzoek , bij een brabantse gemeente. Het betreft dus de aanlevering van milieurappporten die bij een aanvraag vrijstellingsprocedure ex artikel 19 . zaten. ( in 6 voud ) stempel van de Gemeente staat op aanvraagpapier , vrijstelling is verleend , beroep is aangetekend. Het excuus van de Gemeente was dat men de gevraagde documenten door de papierschredder had gedaan ??!! Uiteraard meneer Donner , dan is het niet meer mogelijk om iets aan te tonen ??!! daar heeft u volkomen gelijk in.

 • no-profile-image

  Die uitzending van Zembla was toch duidelijk genoeg dacht ik.

 • no-profile-image

  De vraag is vandaag ook gesteld aan de Provincie Noord-Brabant, vanwege het antwoord gemeente dat ze de documenten door de schredder hebben geduwd. Juist omdat het ex artikel 19 vrijstelligsprocedure betreft. is dan de provincie ingelicht ?? of benaderd ?? Mogelijk zijn dan de documenten daar nog op te vragen ?? Of ze daar ook een papierschredder hebben weet ik (nog )niet.

 • no-profile-image

  We zullen hier toch Donner gelijk moeten geven, al was het alleen maar het idee van wel de normale gang van zaken blijven volgen. Om vanuit de tweede kamer een vergunning achteraf nog eens te beoordelen en eventueel afkeuren omdat iemand dat beter uitkomt/past? Wanneer het zover is is dat niet anders dan dat je daarmee aangeef dat je in je functioneren beslist wil falen.

 • no-profile-image

  Als Donner zijn bril afzet of lacht, LIEGT de vent al. Typisch CDA. Corrupte club.

 • no-profile-image

  Van Koopmans , CDA tweede kamer , heb ik het verzoek gekregen of hij mijn mais inzake die vernietiging van officiele milieurapporten die door de papierschredder zijn gegaan mocht doorgeven aan het ministeri. Uiteraaard mag hij dat. De plaatselijke CDA afdeling ,raadsleden , hebben laten weten dat ze de ontwikkelingen volgen. Onduidelijk was uit die mai op te maken of ze gaan controleren als raadslid ( wat ook een taak is als raadslid) of dat ze het allemaal best vinden. Die vraag heb ik maar weer gesteld of ze dus gaan controleren of niet. Heel simpel Ja of nee.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.