Home

Nieuws 230 x bekeken 1 reactie

Dode zeehond gedumpt op Emmeloordse brug

Emmeloord – Op een brug in een natuurgebied bij Emmeloord is door een fietser een dode zeehond aangetroffen.

De zeehond werd donderdag gevonden. Volgens de Flevolandse boswachter Harco Bergman is het aannemelijk dat het dier is verdronken nadat het in een visnet in de Waddenzee terecht was gekomen, en dat de vissers ervan af wilden.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Herkouwer

    Het lijkt me onwaarschijnlijk dat een Urker visserman een zeehond die hij op de Waddenzee dood in zijn netten aantreft, eerst mee gaat nemen naar de thuishaven en dan dat kadaver in zijn auto naar Emmeloord gaat brengen en het daar op een brug achterlaat. Een deel van de zeehondpopulatie in de Waddenzee is trouwens voorzen van onderhuids aangebrachte zenders. Als men sectie pleegt op het kadaver dan moet men letten op zo'n mogelijke onderhuidse zender.. Als die wordt uitgelezen dan is de hele gevaren en gereden route af te lezen. Met datum en tijd!

Of registreer je om te kunnen reageren.