Home

Nieuws 328 x bekeken 4 reacties

Cohen: kabinet is totaal de weg kwijt

Amsterdam - Het kabinet is volgens PvdA-leider Job Cohen ,,totaal de weg kwijt''. Premier Mark Rutte toont geen lef en geen leiderschap en zijn kabinet zit als ,,een bang konijn in de koplampen van de PVV te staren''.

Cohen zei dat zaterdag bij een PvdA-ledenraad in Amsterdam. Zijn kritiek ging over de opstelling van Rutte in de eurocrisis en over de stapeling van bezuinigingsmaatregelen die volgens Cohen allemaal bij de zwakkeren in de maatschappij terechtkomen.

Cohen noemde het beschamend het kabinet aan het werk te zien in de eurocrisis. Rutte wringt zich volgens hem in allerlei kronkels om te ontkennen dat er bevoegdheden aan Brussel worden overgedragen. ,,Leiderschap is niet het verhaal vertellen waarvan je denkt dat mensen het willen horen en proberen te verdoezelen wat ze niet willen horen.''

De miljoenennota is volgens Cohen het product van een kortzichtige boekhouder. ,,Europa staat in brand, de wereld is veranderd en het kabinet heeft zich opgesloten in een rekensom van 18 miljard.''

Volgens Cohen maakt de gedoger van het kabinet, PVV-leider Geert Wilders, nu terugtrekkende bewegingen omdat hij merkt dat Henk en Ingrid het kabinetsbeleid niet langer pikken. Cohen riep Wilders daarom op de stekker uit het kabinet te trekken. ,,Tegen Wilders zeg ik: doe het dan! Trek die stekker er dan uit!''

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dat je met dit soort prietpraat een dik belegde boterham kan verdienen

 • no-profile-image

  Ja , als je zelf geen goede alternatieve hebt voor dit kabinetsbeleid .Dan roept je Wilders maar te hulp om de stekker er uit te trekken.Het wordt steets duidelijker waarom de PvdA kiezers Cohen niet als LEIDER zien.

 • no-profile-image

  Job Cohen is de weg nog meer kwijt. De pvda heeft de kans gehad om in het kabinet te komen maar heeft nee gezegd. De kans om bij te sturen wordt niet benut omdat Cohen zijn beklag in Amsterdam doet in plaats van in de tweede kamer bezig te zijn. De beste stuurlui ...............

 • no-profile-image

  Stoere taal voor het laatste restje PVDA-stemmers in A-Dam.
  En dan te bedenken dat z´n eigen partij hem straks gaat wippen, arme sukkel.

Of registreer je om te kunnen reageren.