Home

Nieuws 171 x bekeken

Coca-Cola stelt investering uit om Frans belastingplan

Marseille – Coca Cola heeft een investering van 17 miljoen euro in een fabriek in Zuid-Frankrijk uitgesteld uit protest tegen het regeringsbesluit om een belasting op suikerhoudende frisdrank in te voeren.

De heffing, die vanaf 2012 120 miljoen per jaar op moet brengen, maakt deel uit van een pakket maatregelen die Parijs wil nemen om de financiële crisis het hoofd te bieden. ”Onze investering is niet afgesteld maar moet in het kader van de toegenomen onzekerheid door deze nieuwe heffing eerst nog eens onder de loep worden genomen,” aldus Coca-Cola in Frankrijk. Het bedrijf had de regering in Parijs al eerder opgeroepen van het voornemen voor de belasting af te zien.

Of registreer je om te kunnen reageren.