Home

Nieuws 148 x bekeken

Chinese journalist olieschandaal vermoord

Peking – Een Chinese journalist die over een voedselschandaal met gebruikte olie berichtte, is in het weekeinde met tien messteken om het leven gebracht.

Dat berichten Chinese staatsmedia. De politie arresteerde vandaag twee verdachten voor de moord. Een woordvoerder meldde dat het motief voor de moord niet vaststaat.

Volgens ooggetuigen had de tv-reporter zijn auto geparkeerd bij zijn huis in Luoyang in de provincie Henan, toen hij werd aangevallen. Zijn laptop is gestolen. Volgens Chinese bloggers is er een verband met het onthullen van het schandaal.

De journalist schreef over een bende die van olieresten uit de afvoer van restaurants ’nieuwe’ olie voor keukengebruik maakte. De politie heeft 100 ton van het goedje in beslag genomen en arresteerde 32 verdachten. De bende was actief in 14 provincies.

De Chinese voedselindustrie is berucht om problemen met de voedselveiligheid. Een van de grootste schandalen was met melamine vervuilde melk, waardoor in 2008 zeker zes baby’s zijn overleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.