Home

Nieuws 243 x bekeken

Britse Natuurbescherming in dubbelrol rond dassen

Hexam – Natural England, de Britse dierenbescherming, moet een dubbelrol spelen rond het ruimen van dassen in de strijd tegen runder-tbc.

Enerzijds is de organisatie aangewezen om de vergunningen te verlenen voor boeren en anderen die het ruimen op zich willen nemen, anderzijds is Natural England wat beleid betreft eigenlijk tegen het ruimen.

Dat stelt de organisatie van rundveehouders National Beef Association. ”Natural England lijkt niet erg bereid om daadwerkelijk vergunningen te verlenen, daarom houden we de druk op die organisatie zo hoog mogelijk,” aldus de NBA. De bond heeft eerder gesuggereerd de NBA van haar taak te ontheffen en vergunningen te laten verlenen door de diergeneeskundige dienst van de overheid Animal Health, ”maar we willen niet het risico lopen dat het ruimen van dassen opnieuw vertraagd gaat worden”.

De NBA is echter wel in overleg met het plattelandsministerie Defra om verdere vertraging en problemen te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.