Home

Nieuws 150 x bekeken

Bondgenoten blijft tegen pensioenakkoord

Rijswijk - FNV Bondgenoten blijft zich verzetten tegen het pensioenakkoord. De bondsraad, het 'parlement' van de bond, wees het vrijdag af.

De raad vond de toezeggingen die minister Henk Kamp van Sociale Zaken afgelopen week deed niet voldoende. Ook Abvakabo staat er zo tegenover. Dat betekent dat de twee grootste FNV-bonden het akkoord blijven afwijzen.

Zaterdag komt de bondsraad van FNV Bouw bijeen om een oordeel te vellen. Ook de bouwbond staat kritisch tegenover het akkoord en zaterdag moet blijken of de toezeggingen van Kamp deze bond wel over de streep kunnen trekken.

Maandag is het laatste woord aan de federatieraad van de FNV. Daarin hebben Bondgenoten, Abvakabo en Bouw samen een meerderheid.

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken geeft geen reactie op de afwijzing van FNV Bondgenoten van het pensioenakkoord. Dat liet een woordvoerder van de minister vrijdag weten. Volgens de zegsman geeft Kamp pas op maandag een reactie, als het laatste woord over het pensioenakkoord is uitgesproken door de federatieraad van de FNV.

Of registreer je om te kunnen reageren.