Home

Nieuws 266 x bekeken

Amerikaan voorzitter World Farmers Organisation

Stellenbosch - De Amerikaan Robert Carlson uit Noord Dakota is gekozen tot eerste voorzitter van de World Farmers Organization (WFO). Dat gebeurde tijdens de oprichting van de wereld-boerenorganisatie in het Zuid-Afrikaanse Stellenbosch. De nieuwe organisatie vertegenwoordigt boeren en coöperaties van over de hele wereld.

"Boeren van over de hele wereld zijn heel divers, maar als boeren bij elkaar komen, hebben ze iets gemeenschappelijks", zei Carlson tegen het Amerikaanse Agweek. "Het maakt niet uit waar ze vandaan komen, ze hebben allemaal dezelfde doelen: winst maken op hun bedrijf om de toekomst voor hun familie te verbeteren. Voedsel productie is de belangrijkste taak in de wereld", aldus de kersverse voorzitter.

In WFO zijn vijftig agrarische belangenorganisaties vertegenwoordigd, waaronder LTO Nederland.
Doel van de organisatie is het versterken van de positie van de primaire producent en verbetering van het platteland.

Albert Jan Maat was namens LTO Nederland ook aanwezig bij de oprichting van de WFO. Het hoofdkantoor van de nieuwe organisatie komt in Rome.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.