Home

Nieuws 249 x bekeken

'Agrexco zal stoppen met handelen in paar weken'

Schiedam – Agrexco zag de laatste weken de handel teruglopen toen een overname van het noodlijdende bedrijf steeds onlogischer werd.

Het Israëlische exportbedrijf zal bij faillissement ophouden te bestaan, zegt manager Noord-Europa Guy Rinat vanaf de Nederlandse vestiging in Schiedam. ”Het is een trieste dag voor ons. We wachten op instructies uit Israël, maar het is afgelopen voor ons. We verwachten dat we stoppen met handelen over een paar dagen of een paar weken.”

Agrexco voerde tientallen jaren groente en fruit uit Israël, eerst als aangewezen staatsexporteur. Sinds de vrijgave van de markt is het aandeel van Agrexco nog 40 tot 50 procent van het exportvolume uit Israël, stelt Rinat. ”Er zijn nu 160 Israëlische exporteurs. Dat zijn kleinere bedrijven, maar die zullen groter worden door het verdwijnen van Agrexco.”

Het is nog onduidelijk wat het faillissement betekent voor het merk Carmel. ”Het is één van de onderdelen van de boedel. Er kan nog een koper voor komen.” Agrexco was niet exclusief verbonden aan één of enkele handelspartijen in Nederland.”

Of registreer je om te kunnen reageren.