Home

Nieuws 564 x bekeken

Aanvoer tulpen groeit sterk

Aalsmeer – De aanvoer van tulpen op de bloemenveilingen groeit snel. Vorige week werden 700.000 stuks voor de klokken van FloraHolland gebracht, afgelopen week waren dat er 900.000.

De tulpen maakten een gemiddelde prijs van €0,19, hetgeen bijna 4 centen minder is dan een week eerder. Wel liggen de prijzen 2 cent beter dan vorig jaar op dit moment, maar de aanvoer was toen 30 procent hoger.

De aanvoer van gladiolen daalde met vijftien procent naar drie miljoen stuks grootbloemigen. Die deden met veertien cent per stuk bijna vier centen minder dan vorige week en 2 centen minder dan vorig seizoen. Nu stond er drie procent minder onder de klokken dan toen.

De kleinbloemigen deden een cent minder dan vorige week en vorig jaar en kwamen nu uit op elf cent gemiddeld. De aanvoer van dahlia's steeg weer naar het niveau van twee weken geleden. De 1,2 miljoen stuks van nu zijn er twaalf procent minder dan vorig jaar in dezelfde week. De toename van tien procent in de aanvoer leidde tot een gemiddelde prijs van twaalf cent. Een forse prijsval van 4 cent ten opzichte van een week eerder en ook twee cent minder dan vorig jaar.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.