Home

Nieuws 286 x bekeken

Zomerbloeiers voor de Floriade

Venlo – De Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB) en de Floriade roepen kwekers van zomerbloeiende bollen en knollen op om de gewassen die ze volgend jaar op de wereldtuinbouwtentoonstelling in Venlo willen showen, aan te melden.

Op een aantal plaatsen in de themagedeelten zullen bloembollen geplant kunnen worden. Diverse tuinarchitecten en productspecialisten hebben voor het gehele Floriade-terrein een beplantingsplan gemaakt.

Het park kent naast authentieke bospercelen vijf themagedeelten, die kenmerkende waarden vertegenwoordigen van de tuinbouw(producten). Voor deze themagedeelten zijn tuinontwerpen gemaakt, waarin bollen en knollen een vooraanstaande rol spelen. Voor de kwekers een ideale gelegenheid om de producten te showen.

42 kwekers en handelaren hebben zich al garant gesteld voor ongeveer een miljoen voorjaarsbloeiende bolgewassen. Begin juli waren de meeste themavelden ingevuld. Nu kan een begin worden gemaakt met het inzamelen van de zomerbloeiende bloembollen als dahlia, begonia, lelie en andere bijzondere zomerbloeiers, waarvoor geïnteresseerden zich via de KAVB kunnen aanmelden.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.