Home

Nieuws 303 x bekeken

'Zomer 2011 belandt in top-5 natste zomers'

Wageningen – De zomer van 2011 zal waarschijnlijk de boeken ingaan als een van de natste zomers van de afgelopen honderd jaar.

Volgens Meteoconsult is er deze zomer al ruim 350 millimeter regen gemeten in De Bilt, waarmee de zomer op een zesde plaats komt in het rijtje van natste zomers sinds 1901. Daarmee ligt het neerslaggehalte 130 millimeter boven de norm van de afgelopen zomers. Die is 220 millimeter. Met de verwachte regenval van vrijdag zal het regenniveau nog hoger uitkomen en zo goed als zeker in de top vijf van natste zomers belanden.

Ook het aantal zonuren ligt ver beneden het normale niveau. De norm ligt op 587 uur. Tot nu toe is het aantal zonuren dat is gemeten 485 uur. Toch waren er nog zomers met minder zon. In de zomer van 1907 scheen de zon slechts 378 uur. De gemiddelde zomertemperatuur wijkt niet veel af van het gemiddelde. Tot en met 23 augustus was de gemiddelde temperatuur in De Bilt vastgesteld op 16,4 graden, terwijl de norm 17 graden is.

Of registreer je om te kunnen reageren.