Home

Nieuws 262 x bekeken

Zandbakken moeten sluipverkeer tegengaan

Doetinchem - Zandbakken in veldwegen waarin personenauto’s zich vast rijden maar die voor trekkers geen probleem zijn moeten sluipverkeer van de veldwegen in Vlaanderen weren.

Volgens de Vlaamse overheid raken de grote wegen stilaan verzadigd waardoor landbouwwegen een aantrekkelijke alternatieve route vormen voor sluipverkeer Dit is slecht voor de verkeersveiligheid, brengt extra schade toe aan de wegen en jaagt de lokale besturen op kosten.

Volgens het dagblad ‘het Belang van Limburg’ heeft de Vlaamse overheid plattelandsgemeenten een voorbeeldenboek gestuurd met mogelijke oplossingen om binnenwegen, veelal aangeduid met "uitgezonderd plaatselijk verkeer" of "uitgezonderd landbouwvoertuigen", echt ontoegankelijk te maken voor auto's en vrachtwagens. Niet alleen zandbakken zijn een mogelijke oplossing, ook slagbomen of tractorsluizen (een hoge betonblok die wel tussen de wielen van een trekker past maar niet tussen die van een auto) horen tot de mogelijkheden.

Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.