Home

Nieuws 412 x bekeken

'Verenigde Staten gaan nooit failliet'

Chengdu - De Verenigde Staten zullen nooit failliet gaan. Het land is nog steeds de grootste economie van de wereld en de beste keuze voor investeringen.

Dat zei de Amerikaanse vicepresident Joe Biden zondag, in een toespraak voor Chinese studenten.
Biden reageerde daarmee in China op de recente en historische kredietverlaging voor Amerika, van AAA naar AA-plus. China is de grootste buitenlandse investeerder in Amerikaans schuldpapier. Het land is bezorgd over de toekomst van de Amerikaanse economie en hun investeringen.

"De Verenigde Staten zijn nooit wanbetalers geweest. We zullen dat ook nooit zijn'', zo probeerde Biden de Chinezen gerust te stellen.

De vicepresident gebruikte een vijfdaags bezoek in het land om de Chinese leiders ervan te overtuigen dat hun enorme investering, van circa 1173 miljard dollar (ongeveer 815 miljard euro), veilig is. Chinese staatsmedia hadden de afgelopen weken scherpe kritiek op de manier waarop de Verenigde Staten hun schuldencrisis aanpakken.

Of registreer je om te kunnen reageren.