Home

Nieuws 301 x bekeken

Veel regen in Limburg

Interpolis: veertig schadegevallen in land- en tuinbouw De Bilt – Het noodweer heeft donderdagavond vooral in Zuid-Limburg gezorgd voor veel neerslag. Dat blijkt uit een neerslagoverzicht van het KNMI. In Zuid-Limburg viel plaatselijk meer dan 50 mm regen. In Epen viel 53 mm en in Noorbeek 55,2 mm in de periode van donderdag morgen tot vrijdagmorgen 8 uur.

Verzekeraar Interpolis meldt dat er veertig schademeldingen zijn vanuit de land- en tuinbouw in Noord-Brabant en Limburg. het gaat in de meeste gevallen om schade aan elektronica, als gevolg van kortsluiting. “Dit kan komen door blikseminslag, maar ook doordat elektronica door de neerslag onder water heeft gestaan”, aldus een woordvoerder van Interpolis. De verzekeraar kreeg ook meerdere meldingen van wateroverlast. Over de omvang van de schades is nog niets bekend. Van particulieren kreeg Interpolis 312 schademeldingen binnen, waarvan ook de meeste uit Noord-Brabant en Limburg kwamen.

De onweersbuien zorgden buiten Noord-Brabant en Limburg niet tot extreme neerslaghoeveelheden. Plaatselijk viel er in de rest van het land tot 20 mm neerslag.
Er zijn nog geen meldingen van schade in de land- en tuinbouw als gevolg van het weer. In Limburg werd donderdagavond wel het treinverkeer stilgelegd vanwege de onweer. Ook kwamen straten blank te staan en liepen kelders vol.

Of registreer je om te kunnen reageren.