Home

Nieuws 200 x bekeken

Uitvoer kookgroente steeg door vrees voor Ehec

Zoetermeer – De uitvoer van kookgroenten als prei, bonen en kool is in het hoogtepunt van de Ehec-crisis opgelopen.

In juni lag de huishoudelijke aankoop van prei in Duitsland zelfs 28 procent hoger dan in 2010, blijkt uit cijfers van het Productschap Tuinbouw.

De Duitse consument kocht in juni minder komkommer, tomaat en paprika maar koos meer voor producten als prei, waarvoor geen verdenking van Ehec-besmetting was uitgesproken. Toch bleef de uitvoer van prei naar Duitsland in de eerste zes maanden achter.

In de Nederlandse supermarkten is het substitutie-effect niet sterk zichtbaar. De omzet van prei in Nederlandse supermarkten lag tot en met week 28 circa 2 procent onder dat van 2010. Het is echter niet duidelijk hoeveel prei in voorbewerkte groentepakketten zit.

Of registreer je om te kunnen reageren.