Home

Nieuws 184 x bekeken

Tien procent tuinbouwbedrijven Oostland dreigt om te vallen

Naaldwijk – Naar schatting 10 procent van de tuinbouwbedrijven in het Oostland staat aan de rand van een financiële afgrond.

Dat is de inschatting van het kernteam Greenport Oostland, dat woensdagochtend in een overleg bijeen was om te kijken hoe het bedrijven, die in financiële problemen verkeren, kan begeleiden.
Voor een aantal bedrijven dreigt een definitief bedrijfseinde, schat kerngroeplid en burgemeester van Lansingerland, Ewald van Vliet, de situatie in. ”Het zal om een fors aantal bedrijven gaan, is onze inschatting.”

De kerngroep kijkt nu hoe er afspraken met betrokken partijen gemaakt kunnen worden om bijkomende zaken in goede banen te leiden. Daarbij moet gedacht worden aan hulp aan tuinders die huisvesting dreigen te verliezen en het opmaken van een goede eindbalans.

Het lijkt erop dat met name rozenkwekers in heel zwaar weer zitten. Verder hebben veel komkommerbedrijven het erg moeilijk. ”In zijn algemeenheid kun je zeggen dat het met name gaat om kleinere bedrijven met bulkgoederen, die in de gevarenzone zitten”, aldus Van Vliet.
Hij verwacht dat de situatie in andere Nederlandse tuinbouwgebieden vergelijkbaar is.

Of registreer je om te kunnen reageren.