Home

Nieuws 254 x bekeken

Storm VS kan warm weer veroorzaken

Wageningen – De tropische storm Gert, die ten oosten van de Verenigde Staten woedt, zou wel eens een gunstige invloed op het West-Europese weer kunnen hebben.

Dat is de inschatting van Meteoconsult. Tropische stormen hebben behoorlijk wat warmte bij zich, legt meteoroloog Grieta Spannenburg uit. De verwachting is dat in de loop van het weekeinde daarom een paar mooie dagen kunnen aan breken, met ’fraai zomerweer’.

Het zal vermoedelijk van korte duur zijn, schat Spannenburg in. ”Daarna volgt onstuimiger weer, het bekende scenario. Onweersbuien horen er standaard bij, dat krijg je dichtbij zee.” De voeding van een hogedrukgebied boven de Atlantische Oceaan zorgt voor een stijging in de temperaturen. Ook is er een kans dat er meer warme lucht aangevoerd gaat worden vanuit Frankrijk, waar de temperaturen deze week weer omhoog gaan. ”Dat hebben we de afgelopen weken niet gehad.”

Spannenburg geeft aan dat de voorspellingen allerminst hard zijn. ”De afgelopen weken is er vaker kortstondige warmte voorspeld, maar die voorspellingen moesten weer worden ingetrokken.” Weerstations zijn daarom terughoudend met het doen van langetermijnvoorspellingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.