Home

Nieuws 563 x bekeken

Stichting Blij met een Ei blijft consument informeren

Zoetermeer - Consumenten weten nog te weinig over het ei. Dit meldt de Stichting Blij met een Ei in het jaarrapport 2010.

De stichting blijft zich daarom inzetten om informatie over kippen en eieren te verstrekken aan consumenten. Volgens het jaarrapport raakt de eicode steeds meer bekend bij de consument, toch krijgt de stichting steeds meer vragen over de versheid en gezondheid van eieren. Blij met een Ei beantwoordt deze vragen via lesmateriaal en door zich op beurzen en scholen te presenteren. De lespakketten van de stichting over kippen en eieren bleken vorig jaar erg populair. De stichting gaat komend jaar de lespakketten voor scholen digitaliseren en breder inzetten. Ook wordt gewerkt aan voorlichtingsmateriaal over kip en ei die gebruikt kunnen worden voor werkstukken op school.

Een van de grote acties waar de stichting vorig jaar actief in deel heeft genomen was het Nationaal Schoolontbijt. Samen met het Productschap Pluimvee en Eieren is de stichting partner in dit landelijke initiatief; een week waarin 500.000 kinderen van 2.500 scholen samen ontbijten. Aan de deelnemende scholen werden in totaal 500.000 gekookte en oranje gekleurden eieren geleverd, gefinancierd door de legsector en de eierenpakstations.

De stichting heeft vorig jaar ook een folder uitgebracht. De informatiefolder 'Op uw gezondheid' zet alle feiten over het ei voor de consument op een rij. Ook was de stichting nauw betrokken bij de organisatie van de Wereldeidagen, die in oktober plaatsvonden in Barneveld. Naast activiteiten in Barneveld hadden 16 legpluimveebedrijven verspreid over het land de poorten opengesteld voor het publiek.

De Stichting Blij met een Ei geeft informatie over alle facetten van de legpluimveehouderijsector en bestaat uit vrijwilligers. Blij met een Ei is in 1997 opgericht door de Nederlandse Organisatie van Pluimveehouders, afdeling Limburg. Sinds 2000 werkt de Stichting landelijk en bestaat ze uit vijf regio’s die elk hun plaatselijke activiteiten organiseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.