Home

Nieuws 232 x bekeken

'Slachtkoeienprijzen zijn en blijven hoog'

Bonn – Het prijsniveau van slachtkoeien bereikte volgens het Duitse landbouwmarktbureau AMI in juli op de markt van de Bondsrepubliek een niveau van ruim 2,90 euro per kilo. Dat is volgens het bureau het hoogste niveau van de afgelopen 20 jaar en 20 procent hoger dan in juni.

In enkele Duitse regio’s doorbrak de prijs de psychologische grens van 3 euro. AMI-vleesmarktanalist Dietmar Weiss voorziet voorlopig geen wezenlijke daling. ”Door de verbeterde melkprijs houden de veehouders de koeien langer in productie. Daar komt bij dat de veestapels in grote rundvleesproducerende landen als Argentinïë en de USA aan het teruglopen zijn. Op de wereldmarkt is rundvlees daarom dankzij ook de goede vraag schaars en duur geworden. Ook al moet de komende maanden met seizoensmatige prijsdalingen rekening worden gehouden, het prijsniveau blijft boven het langjarige gemiddelde,” gelooft Weiss.

Of registreer je om te kunnen reageren.